5 Aralık 2009 Cumartesi

PEREMEÇ

PEREMEÇ



Kazan Türklerinin yöresel tatları olup bir çeşit Çiğ börek diyebiliriz.

MALZEMELER

Hamuru için:

- 1su bardağı ılık süt
-1 yemek kaşığı toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
-2 adet yumurta
-1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
-Aldığı kadar  un (kulak memesi yumuşaklığında olacak)

İç harcı için:

-500 gr kg yağsız dana kıyması
-2 adet orta boy kuru soğan ( rendelenmiş)
-3 yemek kaşığı su
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağı


YAPILIŞI

Rendelenmiş Soğan,kıyma tuz ve karabiber karıştırılıp İyice yoğrulurak iç malzeme hazırlanır.Diğer tarafta maya şeker ve tuz karıştırılır.Maya kabarmaya başlayınca un, tereyağı,yumurta ve süt eklenerek hamur yoğrulur.Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.2 saat kadar hamurun mayalanması için sıcak bir ortamda bekletilir.

Elimizi biraz unlayarak avuç içinde yuvarladığınız bezeleri elde döndürerek 9-10 cm çapında çok ince olmamak koşuluyla (4-5 mm. kalınlığında) yuvarlaklar elde ederiz.(kenarların kalın olmaması lazım)Bir yemek kaşığı kadar kıymayı kaşığın tersi ile bastırarak hamurun ortasına koyup Yuvarlakları parmağımızla içe doğru minik pile pile kıvrımlar yaparak kıymanın üstünü tam örtmeden şekil veririz. Açık kısmını alta gelecek şekilde sıvıyağda kızartırız.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin